تبلیغات
مهندسی بهداشت محیط یزد - عوارض مواد رنگی خوراکی های ترش ....
تاریخ : شنبه 1394/06/21 | 07:40 بعد از ظهر | نویسنده : مهدی ملکی سورکی

پرسش: آیا به خوراکی‏ های ترشی که در فرحزاد و دربند به فروش می ‏رسند، ماده رنگی اضافه می‏شود؟ در صورت وجود، دریافت آنها چه عوارضی را برای چه گروه سنی همراه دارد؟ 

پاسخ دکتر آراسب دباغ‏ مقدم، متخصص بهداشت مواد غذایی:

بله، به آلوچه‌ها و ترشیجاتی که با رنگ‏های قرمز و جذابشان سعی در جلب مشتری دارند، رنگ‏هایی اضافه می‌شود که هیچ‌کدام از آنها طبیعی و خوراکی نیستند و برای این منظور از رنگ‏ های صنعتی و غیرخوراکی استفاده می‌شود.

مصرف رنگ‏های صنعتی هم باعث بروز طیف وسیعی از بیماری‏ها مانند آلرژی و حساسیت، زخم‌های گوارشی، عفونت، انواع سرطان‏ها و... می‌شود.

یکی از این رنگ‏های مصنوعی موادی است که برای رنگ‌آمیزی الیاف فرش مورد استفاده قرار می‌گیرند بنابراین هر گاه دیدید رنگ میوه یا غذایی بیش از حد طبیعی، درخشان و جذاب است مطمئن باشید که در آن رنگ صنعتی به کار رفته است بنابراین از خرید آن خودداری کنید زیرا در طبیعت رنگ ‏هایی که به این شکل تلألو و جذابیت داشته باشند وجود ندارد، اما متاسفانه بسیاری از مردم با اینکه می‏ دانند آنچه پیش رویشان چیده شده بهداشتی و سالم نیست باز هم آنها را می‌خرند.

هفته نامه سلامت/535